Rusko považuje pomery v ANO za štandardizované

12.04.2005 Celý región

Vnútrostranícke pomery v Aliancii nového občana sú podľa jej predseda Pavla Ruska štandardizované a vôbec sa už nedajú porovnať s tým, čo v nej panovalo pred...
Vnútrostranícke pomery v Aliancii nového občana sú podľa jej predseda Pavla Ruska štandardizované a vôbec sa už nedajú porovnať s tým, čo v nej panovalo pred dvoma - troma rokmi. Vyjadril sa tak 9. apríla po skončení krajského kongresu ANO v Prešove.

Rusko v diskusii delegátom kongresu povedal, že ani nepociťuje a ani nedostáva informácie zdola o \"poryvoch\" v strane. Okrem vnútrostraníckej problematiky sa líder ANO vyjadril aj k tomu, že do dvoch - troch mesiacov by mal dostať konečne aj Prešovský kraj výraznú strategickú investíciu zo zahraničia. \"Nie je to však ani jednoduché, ani automatické, \" komentoval snahu rezortu hospodárstva, ktorý vedie v kabinete Mikuláša Dzurindu. Označil to tiež za citlivú politickú otázku.
Za staronového predsedu Krajskej rady (KR) ANO v Prešove zvolili verejným hlasovaním bez protikandidáta Alexandra Kovala z Humenného, zakladajúceho člena ANO a súčasného podpredsedu ANO.
Koval pred novinármi po skončení rokovania povedal, že kongres zaviazal KR a pracovnú skupinu ďalej vyjednávať s rôznymi politickými subjektmi o koalícii na voľby orgánov Prešovského samosprávneho kraja. \"My svojho kandidáta na predsedu stavať nebudeme, \" dodal Koval.
Krajský kongres v Prešove bol prvým v strane pred jej republikovým kongresom v sobotu 4. júna v Prešove.
(jj)
 

Vyberte región